İleri Teknolojik Yöntemler ile Saç Ekimi

Hızlı İletişim İçin : 0537 065 65 69

Saç dökülmesi yaşayan bireylerin tekrar kalıcı ve doğal olarak saçlarına kavuşmasının en pratik yöntemi saç ekimidir. Saçın olmadığı bölgelere kişinin kendisinden alınan köklerle ekim yapılır. Böylelikle doğal bir görünüm elde edilir.
Saç ekimi yapılırken kullanılan birçok yöntem vardır ve önemli olan kişiye uygun yöntemle saç ekiminin yapılmış olmasıdır.  Saç ekimi için kullanılan en yaygın yöntemler FUE, FUT ve DHI yöntemleridir. 

FUE Yöntemi Nasıl Uygulanır?
Saça doğal bir görünüm vermek adına öncelikle saç çizgisi ekip tarafından belirlenir ve işaretlenir. Daha sonra köklerin alınacağı bölge tespit edilerek mikromotor yöntemi ile kökler alınır ve muhafaza edilir. Köklerin genel olarak ense bölgesindeki saçlarda alınması tercih edilir bunu nedeni ense bölgesindeki saçların dökülmeye karşı dirençli olmalarıdır. Kökler toplanıp özel solüsyonlarda muhafaza edildikten ekim aşamasına geçilir. Ekim yapılacak bölgeye uygun ekipmanlarla kanallar açılır. Kanalların açılması tamamlandıktan sonra özel solüsyonlarda bulunan kökler tek tek kanallara yerleştirilerek ekim işlemi gerçekleştirilir. 

DHI Yöntemi Nasıl Uygulanır?
Direct hair implantation (DHI) adından da anlaşabileceği gibi direkt olarak ekim yapılmasına olanak sağlayan bir yöntem. DHI yöntemi FUE yöntemine göre nispeten daha hızlı olması iyileşme süresinin daha kısa olması, ekim aralığının daha sık yapılabilmesi ve ekim için kanalların açılmasına gereksinim olmaması sebebi ile oldukça tercih edilen bir yöntemdir. DHI yönteminde kökler  FUE yönteminde olduğu gibi uygun bölgeden mikromotorlar ile toplanıp uygun solüsyonlarda muhafaza edilir ve ekim yapılacak bölgeye direkt olarak ekim işlemi gerçekleştirilir. Kanal açmadan ekim yapılabilmesi sebebi ile de enfeksiyon riski diğer yöntemlerden daha azdır. 

Saç Ekimi Sonrası Nelere Dikkat edilmelidir.
Saç ekimi yapıldıktan sonra dikkat ve titizlikle takip edilmesi gereken adımlar vardır. Ekim yapıldıktan sonra uzman tarafından gerek görüldüğü taktir de ekim yapılan alan sargı ile kapatılabilir. Ekim sonrası meydana gelen kabuklaşma 7 - 10 gün arasında tamamen yok olacaktır. Ekim yapılan yere müdahale etmemek, su ile temas etmemesini sağlamamız gerekmektedir. Saçlarınızı ne zaman ve şekilde yıkanacağına ilişkin bilgi ekimi yapan ekip tarafından kontrollerde size anlatılacaktır. 

Kimlere Saç Ekimi Yapılamaz;

  • 18 yaşından küçük olanlara 
  • HIV – AIDS hastalığı olanlara
  • Psödopelade ve Liken planus hastalığı olanlara
  • Donör bölgesi yeterli olmayanlara
  • Hepatit C hastalığı olanlara
  • Ciddi kronik rahatsızlığı olanlara
  • Kalp, şeker hastalığı, karaciğer yetmezliği, tansiyon ve böbrek yetmezliği gibi sorunları olanlara

 

İlgili Yazılar