Göz Çevresinde Botulinum Toksini Uygulaması Nedir?

Göz Çevresinde Botulinum Toksini Uygulaması

Yüzümüzde yaşlanmayı arttıran en önemli şey mimik kaslarının aşırı kullanımıdır. Botulinum toksini uygulaması, kasların aşırı kullanımı sonucu oluşan cilt çizgilerini hafifletmek veya azaltmak amacı ile kullanılan bir tedavi yöntemidir. En sık kullanılan bölgeler kaş çatma çizgisi, kaz ayakları çizgileri ve alındaki yatay çizgilerdir.

Botulinum Toksini Uygulaması Nedir?

Botilinum toksin A ,   Clostiridium Botilinumdan elde edilen kas felç edici bir ilaçtır. Botulinum Toksini direkt kas içine enjekte edilir, böylece enjekte edildiği bölgedeki kasların sinirler tarafından uyarılmasını geçici süre ile engelleyerek etkisini gösterir. Yüzümüzdeki mimik kaslarının aşırı çalışması sonucu üzerindeki cilt katlanır ve zamanla çizgiler oluşmaya başlar. Botulinum Toksini uygulanan bölgede kasların hareketi azaltılarak üzerindeki cildi kırıştırması engellenir ve cilt gerginliği  geri  kazanılmış olur.  Yüzün üst kısmındaki mimik çizgileri, iki kaş arası, göz kenarı, alın ve burun kökü sıklıkla Botulinum Toksini uygulanan yerlerdir.

NELERE DİKKAT EDİLMESİ GEREKİR?

İlk olarak uygun ürünü kullanmak gerekir, doğru ürün, doğru sulandırma ve uygun sterilizasyonun sağlanması dikkat edilmesi gereken konulardır. Doğru prosedürler uygulandığı taktirde yan etkiler minimum olacaktır. Enjeksiyon sonucunda lokalize enfeksiyon, ağrı, enflamasyon, his kaybı, hassasiyet, kızarıklık, morluk ortaya çıkabilir. Çok nadiren göz kapağı düşmesi görülebilir. Eğer Botulinum Toksini bir yan etki oluşturduysa bu her zaman kendiliğinden geçecektir, yani geri dönüşümlüdür.

Botulinum toksini Nasıl uygulanır?

Uygulama yapılacak bölge dezenfekte edildikten sonra çok ince enjektörlerle kas içine enjeksiyon yapılmaktadır. 10 dakikalık tek seans işlem için yeterli olmaktadır. Enjeksiyondan sonra 3. günden itibaren etkisini göstermeye başlar. Kişiden kişiye değişmekle birlikte 10-14 gün içinde etkisi tamamlanmış olur. Botulinum Toksininin etkisi ortalama 4-6 ay kadar sürmektedir. Kalıcılık süresi  kişiden kişiye farklılık gösterebilmektedir. Yüzünde dinamik kırışıklığı olan 18 yaş ve üstü herkese uygulanabilen bir yöntemdir. Kırışıklık derinse tek seansta tamamen yok olmaz fakat derinliği azalır.
 

İlgili Yazılar