Dolgu Uygulaması Sakıncalı mı?

Yüzdeki bazı bölgelerin dolgunlaştırılması ve çizgilerin yok edilmesi için yapılan uygulamalardır. Dolgular enjekte edildiği doku katmanında hacim yaratan doğal ve sentetik olarak üretilen maddelerdir.

Dolgu uygulamasında yüz temizlenir ve enjeksiyondan 15 dakika önce anestezik krem uygulanır. Çok ince uçlu enjektörle dolgu maddesi cilde enjekte edilir. Uygulama ortalama olarak 10 ile 20 dakika arasında bir süreyi kapsayıp sonuç hemen görülmektedir.

 5 SORUDA DOLGU?

1-Dolgu maddeleri nasıl etki gösterir?

Dolgu maddeleri kullanılacakları bölgeye ve derinliğe göre seçilir. Küçük partiküllü ürünler daha ince çizgilerde, büyük partiküllü ürünler ise daha kalın çizgilerde kullanılır.
Basit bir HA enjeksiyonu ile kaybolan hacim tekrar kazanılır çizgiler ve kırışıklıklar düzeltilir.

2-Dolgu maddeleri nerelerde kullanılmaktadır?

  • Dudağın dolgunlaştırılması ve konturunun düzeltilmesi
  • Göz çevresinde (kaz ayağı bölgesi)ndeki kırışıklıklar
  • Ağız çevresindeki kırışıklıklar
  • Alın kırışıklıkları
  • Yüz konturunun düzeltilmesi

3-Dolgu maddeleri nasıl uygulanır ?

Enjeksiyondan 15 dakika önce lokal anestezik krem uygulanır. Dolgu maddeleri çok ince iğnelerle cilde enjekte edilir. Hastada çok az bir rahatsızlık hissi oluşabilir.
Tedavi süresi ortalama olarak 10 dakikadır. Tedavi basit ve güvenlidir. Sonuçlar hemen görülür.

4-Dolgu maddelerinin etkisi ne kadar sürer ?

Dolgu maddesinin kalıcılığı hastaya ve kullanılan maddeye göre değişir. Hastanın cildi, yaşı ve yaşam şekli önemlidir. Maddelerin kalıcılığı 9-24 ay arasında değişir. Tekrarlayan enjeksiyonlarla süre uzatılabilir

5-Kimlere uygulanmaz

Alerjik kişilerde, hamilelerde, bağışıklık sistemi ile alakalı ilaç kullananlarda ve 12 yaş altındaki kişilerde dolgu uygulaması yapılamaz. Dolgu Uygulaması

İlgili Yazılar