Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

Su hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü 0-16 yaş aralığındaki çocuk ve gençlerin tetkik, tedavi ve koruyucu sağlık hizmetlerini vermek üzere organize olmuştur.
Doğumdan başlayarak, tüm çocukluk dönemi hastalıkları alanının deneyimli öğretim üyeleri, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları ile alt dallarda uzmanlaşmış hekimler tarafından muayene, tetkik ve tedavi edilmektedir. Sistemimiz için de her çocuğa ve çocuk hastaya sağlık hizmeti sunulmaktadır.

Özel Su hastaneleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü; Yenidoğan Bebek Sağlığı, Bebek ve Çocuk Sağlığı Polikliniği, Yatan Hasta Servisi alt ünitelerinden oluşmaktadır. Su hastanesi yeni hizmete giren 8 yataklı yenidoğan yoğun bakım ünitesi ileri teknoloji içeren alt yapısı ile üst düzey bakım verebilecek şekilde donatılmıştır.

3. Seviyeye uygun düzenlenen bölüm yenidoğan yoğun bakım ihtiyacı açısından tüm İzmir ve çevre illlere hizmet verecektir. Yenidoğan yoğun bakım ünitesi Amerikan Pediatri Akademisi ve Amerikan Jinekoloji ve Obstetrisyenler Birliği’nin 2007 yılında yayınlamış olduğu ‘Perinatal Bakım’ önerileri doğrultusunda doğumhane ve yenidoğan yoğun bakım ünitesi için oluşturulmuş standart önerilere uygun olarak düzenlenmiştir. Yenidoğan dönemi insan yaşamının en hassas ve dinamik evresidir. Ulusal ve uluslararası tüm istatistiki verilerden anlaşılacağı gibi bu dönemde mortalite ve morbidite yaşamın daha sonraki evrelerine göre daha yüksek oranda görülmektedir. Yüksek riskli yenidoğan bebeğin bakımı doğumhaneden başlamaktadır.

Özel Su Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi, teknik donanım, bilgi, deneyim ve özveri ile yoğun bakım ihtiyacı olan tüm bebeklere gerekli yaşam desteğini sağlamaktadır. Güncel bilgiler ışığında, modern tıbbi donanımıyla bebekleri kısa sürede ailelerine kavuşturmakta, ailelerin bilgilendirilmesinde ve eğitiminde gerekli kaynakları sağlamaktadır. Yenidoğan hastalarına gerekli olan tüm tıbbi ve cerrahi hizmetleri sunan Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi, hastanenin yanı sıra Türkiye’de ve komşu ülkelerde yoğun bakım ihtiyacı duyan tüm yeni doğan bebeklere sağlık hizmeti vermektedir. Yüksek riskli yenidoğanın bakımı doğumhaneden başlar. Hastanemizin doğumhanesindeki oda ısısı 22-26°C’dir.

Operatif ve nonoperatif doğum odalarında resüsitasyon ve stabilizasyon alanı mevcutdur. Ayrıca doğumhanede kısa süreli izlem için de alan vardır. Bebeklerin, ailelerin ve çalışanların tıbbi, gelişimsel, eğitsel ve duygusal ihtiyaçlarını kapsayan stratejilerin sunulduğu amaç ve hedefler içeren programlar yapılmaktadır. Ünite içi havalandırma saatte en az altı kez yapılmakta ve %90 etkinlikte filtre edilmektedir. Negatif hava basıncı olan hava kaynaklı enfeksiyon izolasyon odası vardır. Yenidoğan yoğun bakım odalarının ışıklandırması 10-600 lux arasında değişebilir şiddette ayarlanabilmektedir. Ünite içinde ses şiddeti 45-50 db aşmamaktadır. Aile görüşme odaları, emzirme odası, çamaşırhane, sağlık personeli çalışma ve dinlenme odaları vardır.

Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde; – Solunum desteği (ventilatör tedavisi), Sürfaktan uygulama – Kan değişimi, fototerapi (ışık tedavisi), – Perkütan katater uygulamaları (kol ve bacakta yer alan ince damarlardan kalbe uzanan ince damar yolu),

Total parenteral nutrisyon (tamamen damar yolu ile beslenme) uygulamaları, – Toraks tüpü takılması (akciğer hava kaçağı tedavisi), – Hasta başı EKO (Kalp ultrasonu), – Hasta başı USG (beyin ve diğer iç organların değerlendirilmesi için ultrason), -Retinopati muayenesi (erken doğan bebeklerin göz muayeneleri) de yapılmaktadır.
Ünite; Çocuk Cerrahisi, Çocuk Nörolojisi, Çocuk Kardiyolojisi 24 saat destek almaktadır.

Özel Su Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakim Ünitesi’nin Kapasitesi

  • 8 Yoğun bakım yatağı (küvöz)
  • 2 Solunum cihazı
  • Her yatak için infüzyon cihazı
  • Her yatak için bir monitör,
  • Portabl röntgen cihazı,
  • Kan gazı cihazı,
  • 1 Açık müdahale yatağı
  • 1 transport küvöz
  • 1 İzolasyon odası
  • 5 Fototerapi cihazı

Hizmet Saatleri
Pazartesi-Cuma:  09.00-17.30 Cumartesi: 09.00-14.30

Blog Yazıları

    Kayıtlı ilgili içerik bulunmamaktadır.