Lazer Epilasyonda Kombine Tedavi

Lazer epilasyon istenmeyen tüylerin kalıcı olarak yok edilmesinde  lazer ışınlarının kullanılmasıdır. Lazer epilasyon tedavisi tüm vücut uygulamasının yanısıra en sık yapıldığı bölgeler; bacak, kol, genital, bikini, koltuk altı bölgeleridir.

LAZER EPİLASYONDA 2 FARKLI LAZER CİHAZI İLE KOMBİNE TEDAVİ

Günümüzde epilasyon, kılcal damar ve varis tedavisinde en çok kullanılan lazer araçları ALEXANDRİTE  ve ND-YAG lazer cihazlarıdır.

Bu cihazlar ile lazer epilasyon tüm cilt tiplerinde etkilidir ve kısa sürede istenmeyen tüylerinizden kurtulabilirsiniz. 2 cihaz ile mevsime bağlı olmaksızın yıl boyunca (yaz ayları dahil) epilasyon yaptırabilrsiniz. Lazer epilasyon işlemi öncesinde cilt tipiniz belirlenerek test atışı yapılmakta, tedavi süresi ve seanslar planlanmaktadır.

CYNOSURE ALEXANDRİTE LAZER

Alexandrite lazer üzerinde güçlü bir soğutma sistemi bulunmaktadır. Bu sistem lazer atışı yapılan cilt bölgesini soğutur. Soğutma işlem esnasında acı duymamanızı sağladığı için yüksek enerjiyle tüy köklerinizin yakılarak yok olması sağlanır. Bunun yanısıra cilde temas etmemesi ile birlikte 3 ile 300 milisaniye dalga boylarında olduğu için ince ve kalın tüyü görebilir. Bu sayede vücudun her noktasında kullanılabilir.

CYNOSURE ND-YAG LAZER

1064 nm dalga boyu sayesinde Esmer ve bronz tenlilerde rahatlıkla kullanılabilir.

Yazin kullanılmasında herhangi bir sakınca yoktur,ayrıca daha uzun dalga boyu sayesinde kilcal damar tedavisinde son derece etkilidir

SORULARLA LAZER EPİLASYON

* LAZER EPİLASYON HANGİ BÖLGELERE UYGULANABİLİR :

Göz çevresi ve mukoza dışındaki tüm vücut bölgelerine lazer uygulanabilir.

* LAZER TEDAVİSİNDE BAŞARI ORANI NEDİR:

Kişilerin cilt tiplerine, kıl foliküllerine ve yapısal özelliklerine göre tedavi sonuçları farklılık gösterebilir. Genel başarı oranı %80-100 arasında değişmektedir. Başarılı bir tedavi ile hasta tatmini sağlanır. Kişilerin cilt özellikleri (cilt nem oranı,güneşe hassasiyet gibi) lazer epilasyon başarısında önem taşır. Tedavinin ilk aşamasında test atışları yapılır. Kişilerin cilt tipi ve tüy özelliklerine göre tedavi şeması düzenlenerek başarı oranı arttırılır.

* LAZER TEDAVİSİNDEN SONRA İZ KALIR MI:

Lazer tedavisinden sonra kalıcı iz kalma ihtimali çok düşüktür. Farklı ve hassas cilt yapısına sahip olan kişilerde kızarıklık, kabarma ve kabuklanma gibi geçici değişiklikler oluşabilir, bu etkiler 1 hafta içinde kaybolur.

* LAZER TEDAVİSİ AĞRILI MIDIR:

Hafif sinek ısırığı tarzında bir ağrı olabilir gerekirse lokal ağrı önleyici kremler ve buz uygulaması yapılabilir.

* TEDAVİ NE ZAMAN UYGULANMALIDIR:

Merkezimizde bulunan 2 farklı lazer cihazı sayesinde yaz ve kış mevsim farkı olmaksızın yıl boyunca her zaman lazer epilasyon yapılabilir.

* LAZER TEDAVİSİ NE KADAR SÜRER:

Lazer tedavisi epilasyon için birden fazla seans şeklinde uygulanır. Tedavi seansları en az 2-4 hafta aralıklar ile minimum 5-7 seans uygulanır.

* TEDAVİ SONUCUNU NE ZAMAN ALIRIM:

Cilt tipine bağlı olarak lazer tedavisi düşük dozlarda başlanır, böylece ciltte meydana gelebilecek olası değişiklikler gözlemlenir. Sonra tedaviye verilen yanıta göre doz arttırılır. Bu nedenle ilk seans sonunda olabilecek değişiklikler ve düzelmeler ilerleyen seanslarda daha etkili hale gelecektir. İlk seansla birlikte mevcut tüylerde %50 ye varan bir azalma görülecek ve her seansla birlikte azalma devam edecektir. Ortalama cilt tipi ve tüy yapısına göre 6 ile 10 seans arasında tedavi sonuçlanacaktır.

* YAN ETKİLERİ VAR MIDIR:

Lazer epilasyon doğru uygulandığı takdirde iz bırakmaz. Lazer epilasyon uygulaması sonrası ciltte kızarıklık görülmesi beklenen bir durumdur. Normalde uygulamadan birkaç saat sonra bu kızarıklıklar tamamen ortadan kalkar. Lazer epilasyon sonrası kişinin güneşlenmesi veya solaryuma girmesi halinde, ciltte açık veya koyu renklenmeler görülebilir.

* LAZER EPİLASYON KİMLERE UYGULANAMAZ:

Kalp pili, plak veya çivi tarzında metal protez taşıyanlarda,
Işığa alerjisi veya hassasiyeti olanlarda (lupus hastalığı),
Hamilelik sırasında
Son 6 ay içinde isotretinoin kullanmış hastalarda,
Bölgede lokal enfeksiyon varlığında,
Epilepsi hastalarında,
Ağır kalp hastalığı olanlarda,
Şüpheli pigmente lezyonu olan kişilerde,
Altın, tetrasiklin, a vitamini, izotretinoin, antikoagülan tedavisi alan hastalarda,
Son 4 hafta içinde bronzlaşmış kişilerde,
12 yaş altında,
Son 15 gün içinde kimyasal-mekanik işlemler (peeling) yapılmış kişilerde.

İlgili Yazılar

    Henüz yüklenmiş ilgili içerik bulunmuyor.